It is currently Fri Jul 28, 2017 7:45 am


Latest GIMP Scripts & Plug-ins

All times are UTC - 5 hours [ DST ]



Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Render Flame Not Working?
PostPosted: Sun Mar 19, 2017 3:52 pm  (#1) 
Offline
New Member

Joined: Mar 19, 2017
Posts: 2
GIMP Version: 2.8.16
Operating System: Windows
GIMP Experience: Basic Level

List any relevant plug-ins or scripts:
N/A

List any ERROR messages you received:
N/A



Okay, so i've never had an issue before using the Render Flame. When opening up the Render Flame it shows it on the preview like it should, after rendering the flame however nothing appears to show up. It does everything it's supposed to do, but no image appears. To be clear, I do have a background for it to appear on top of, but there's just nothing there. I don't know if this is due to the size of the image, but i've never had this issue before even with these dimensions.

Dimensions 3489x4816
I have many layers including 4 text layers, 2 transparent layers, and a background, all below where the render flame should be, so there shouldn't be any issue with seeing it, but it just appears to not be rendering any image.

I had also shrank the image to a smaller size and the render worked with no problem. It is most certainly something to do with the dimensions... can anyone tell me what the issue may be?


Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Top
 Post subject: Re: Render Flame Not Working?
PostPosted: Sun Mar 19, 2017 5:42 pm  (#2) 
Offline
Global Moderator
User avatar

Joined: Aug 10, 2012
Posts: 9114
Location: Formerly From NYC, Now in Arizona
Bhadeti wrote:
GIMP Version: 2.8.16
Operating System: Windows
GIMP Experience: Basic Level

List any relevant plug-ins or scripts:
N/A

List any ERROR messages you received:
N/A



Okay, so i've never had an issue before using the Render Flame. When opening up the Render Flame it shows it on the preview like it should, after rendering the flame however nothing appears to show up. It does everything it's supposed to do, but no image appears. To be clear, I do have a background for it to appear on top of, but there's just nothing there. I don't know if this is due to the size of the image, but i've never had this issue before even with these dimensions.

Dimensions 3489x4816
I have many layers including 4 text layers, 2 transparent layers, and a background, all below where the render flame should be, so there shouldn't be any issue with seeing it, but it just appears to not be rendering any image.

I had also shrank the image to a smaller size and the render worked with no problem. It is most certainly something to do with the dimensions... can anyone tell me what the issue may be?

Are you talking about the Flame plug-in.
Located at,
Filters → Render → Nature → Flame,
or something else?

Flame Plug-in Example Screenshot
Attachment:
flame_plug-in_example_screenshot.png
flame_plug-in_example_screenshot.png [ 263.73 KiB | Viewed 398 times ]


If it's the Flame plug-in,
have a look at the link below...
viewtopic.php?f=8&t=7502

If not;
let us know what flame script,
or plug-in you're referring to.

_________________
Image
"A wise man learns more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer"
Image
My YouTube Channel


Top
 Post subject: Re: Render Flame Not Working?
PostPosted: Mon Mar 20, 2017 9:47 am  (#3) 
Offline
New Member

Joined: Mar 19, 2017
Posts: 2
Yes, that is the flame i'm speaking of.


Top
 Post subject: Re: Render Flame Not Working?
PostPosted: Mon Mar 20, 2017 12:01 pm  (#4) 
Offline
GimpChat Member

Joined: Mar 04, 2011
Posts: 1133
Quote:
Dimensions 3489x4816....I have many layers....


Certainly a problem with that size, almost A3 Very slow but I can get a result.

Try starting with a trial render with the sample density set at minimum 0.1

If that works try increasing a little and see what happens.

_________________
Image


Top
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


   Similar Topics   Replies 
No new posts Flame plugin not working(solved)

5

No new posts Gimp not working: GNU Image manipulation Program has stopped working.

2

No new posts Flame Painter 2.0

9

No new posts Attachment(s) Flame Painter 2 is about to be released.

26

No new posts Attachment(s) Paths to flame plugin (Can someone? Please)

9



* Login  



Powered by phpBB3 © phpBB Group